Sumu Seeds Oy

ONA Spray Tropics 250 ml

Buy this
  • 11,00 € EUR
100% SSL Secure

ONA Spray nopeaan hajunpoistoon. Käyttökohteita mm. tupakanhajun poisto, lemmikkien hajut, roska-astian haju, WC, autot, veneet, asuntovaunut ym.

ONA:n vaikutusmekanismit
Terpeenien vaikutusmekanismeja on kolme, jotka perustuvat joko kunkin terpeenin ja aktiivisen ainesosan kemialliseen ja fysikaaliseen luonteeseen tai ne vastustavat orgaanisia ja epäorgaanisia haihtuvia hajuyhdisteitä.
———————-
Absorptio, imeytyminen
– ONA:n pinnalla on erilaisia reaktiivisia kohtia, joissa aktiiviset molekyylit vetävät puoleensa ja sitoutuvat ei-pysyvästi pienikokoisiin, korkean molekyylipainon omaaviin yhdisteisiin (VOC).
Absorptiossa hajumolekyylit imeytyvät ONA-yhdisteen sisälle täysin ilman reflektiota tai aineen muuttumista.

Adsorptio
– Kaikilla VOC- ja hajumolekyyleillä on liukenemisomainaisuus ONA:n aktiivisissa ainesosissa. Tämä ominaisuus sallii VOC-yhdisteen liukenemisen itsensä kanssa kun se on kiinnittyneenä ONA-yhdisteeseen suhteessa ympäristön emissioon, lämpötilan, pH-arvoon ja ilmanpaineeseen.
Adsorptiossa hajumolekyylit kerääntyvät ja kiinnittyvät (kaasut ja höyryt) ONA:n pinnalle.

Kemiallinen reaktio (The Pairs -teoria* ) – Tämä koskee haisevien yhdisteiden (VOC) ja aktiivisten ONA-molekyylien reaktiokeskusten pysyviä sidoksia. Tämä mekanismi muuttaa epäpuhtauspartikkeleiden perusominaisuuksia, minkä tuloksena haju katoaa.
*The Pairs -teoria perustuu 1900-luvulla eläneen hollantilaisen tiedemiehen, Zwaardermakerin tutkimustyöhön. Zwaardermakerin Pairs-teorian mukaan kahden tai useamman hajun yhdistelmä voi syrjäyttää toisensa, kun ne yhdistyvät luonnollisen kaltaisessa sidoksessa.
Erilaisten haisevien yhdisteiden (VOC ) affinniteetti ONA:n kanssa on suoraan suhteessa niiden kemialliseen ja fysikaaliseen tilaan. Esimerkiksi vetysulfiitilla voi olla suuri affiniteetti tiettyjen ONA aktiivisten aineosien kanssa. Se voi joko tehdä sidoksen sähköstaattisesti tai reagoida verrattuna sen suhteelliseen liukoisuuteen. Tämä tarkoittaa, että erilaiset komponentit voidaan neutraloida millä tahansa edellä mainitulla kolmella mekanismilla tai niiden jokaisen yhdistelmällä.
Tärkeintä on, että ONA ei ole ainoastaan peiteaine, vaan tarjoaa turvallisen ja tehokkaan tavan poistaa pahat hajut ja päästöt pysyvästi.